Over

Hi, bedankt voor je bezoek!

Mijn naam is Leon, ik ben een ervaren zelfstandig copywriter / tekstschrijver die zowel in het Nederlands als Engels schrijft. Na mijn studie aan de Haagse Hogeschool (BA Communicatie) en vele jaren in het bedrijfsleven ben ik eind 2018 voor mezelf begonnen als zelfstandig copywriter.

Waarom?

Ik heb gemerkt dat veel bedrijven het ‘ook niet weten’, als het aankomt op communicatie, of simpelweg onvoldoende capaciteit ervoor hebben. Het gevolg is dat ze zelf maar iets proberen, of een duur bureau inhuren. Daardoor vertragen projecten, lopen kosten op en worden doelstellingen niet gehaald.

Dat soort bedrijven help ik graag!

Ik ben van nature nieuwsgierig en doorgrond graag zaken. Koppel dat aan mijn creatieve geest, uitstekende taalgevoel en toekomstgerichte blik, en de eerste stap naar succes is gezet.

Ervaring

Ik werkte eerder als copywriter/ schrijver voor Conquest Communicatie, DELTA Fiber, Caiway en Priva Building Automation.
Ook schreef ik voor bedrijven als Zita, Tendersucces en Tankcontainerfinder. Zie hier en hier een aantal voorbeelden van werk dat ik eerder schreef.

Ik heb veel ervaring met tekstredactie, redigeren, SEO-teksten, case studies en het schrijven van verschillende soorten Marketingcommunicatie.

Ook heb ik ervaring met:

  • Interne en externe communicatie (nieuwsberichten, brieven, bedrijfsblogs), zowel B2B als B2C.
  • Commerciële copy (B2C) voor marketingcampagnes.
  • SEO-teksten (indien gewenst schrijf ik de tekst op basis van mijn eigen zoekwoordenonderzoek).
  • Case Studies.
  • Webteksten/ herschrijven van websites.
  • Interviews.
  • EMVI-plannen van aanpak en reviews ervan.
  • Communicatieplannen

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met me op!


Persoonlijk

In 2002 ben ik afgestudeerd aan de Haagse Hogeschool (BA) in de richting communicatie. Als onderdeel van die studie heb ik enkele maanden gestudeerd aan de Universidad Complutense in Madrid waar ik journalistiek volgde.

In 2019 ben ik gecertifieerd door de Schrijversacademie voor de opleiding ‘Korte verhalen en Romans’. Daarnaast volgde ik in dat jaar de cursus ‘SEO voor Tekstschrijvers’ van SEOGuru.

In mijn vrije tijd lees en fotografeer ik graag (zie mijn andere blog: www.leicaforayear.wordpress.com). Ook speel ik piano.

Teksten laten schrijven? Neem contact met me op!