Aan overmatig Amerikaans taalgebruik heb ik een little brother dead

A

Je zal er maar mee te dealen hebben.

Dat je, net als ik, je stoort aan overmatig gebruik van Amerikaanse woorden in de Nederlandse taal.

Zoals dat van die powervrouwen in je feed op LinkedIn, die je proberen te entertainen met een ongevraagde story of their life. Een op het verkeerde platform geplaatst emotioneel relaas in een soort Anglo-Nederlands, over hun private life, full van de challenges die ze moesten facen om de top te reachen.

En dat terwijl ze helemaal single zijn hè? Nou ja, los dan van de cheers en thumbs up van een way-to-go-girl gillende crowd, in de comments.

Een crowd die ze in real life overigens straal voorbij zouden lopen, maar dat is een sidenote. Ik bedoel, OMG girls, daar bestaat Facebook voor. Of, als het echt bad is, de psycholoog. En als je daar bent, praat dan please gewoon Nederlands. Anders get hij, zij of het, ‘t misschien niet.

Of wat te denken van die supermannen op datzelfde platform die voor de komende Indian Summer weer gaan hiren, omdat ze een echte spindoctor nodig hebben? We’re hiring! Want nee, het maakt geen sense om gewoon in het Nederlands te zeggen dat je nieuwe vacatures hebt, right? The show must nu eenmaal doorgaan, en, by the way, laten we alsjeblieft niet nu gaan alignen over hoe we agreement over dat proces kunnen vinden, want ik ben echt superbusy vandaag. Maar after that…. work hard play hard hè? You know it. 👉🏻

Nee, dan ik. Iemand die een little brother dead heeft aan al dat onnodige gebruik van Amerikaanse woorden, uitdrukkingen en anglicismen. Terwijl we een prachtige eigen taal hebben. Niet dé prachtigste, want dat is Italiaans, maar toch.

Daarom:

Lieve krachtige vrouwen en supermannen van zakelijk Nederland, omdenkers en regelaars die jullie er zijn; gisteren was Prinsjesdag. Wellicht een mooi moment om op internet en op kantoor ook eens iets meer ons vaderland getrouwe te zijn? In de taal? 

Je zou er zomaar de top mee kunnen bereiken.

.

Over de schrijver

FASS MEDIA

Mijn naam is Leon. Ik werk als zelfstandig tekstschrijver/copywriter. In m'n vrije tijd hou ik van lezen, fotografie en pianospelen.

Reactie toevoegen